jens lundberg hyresgästföreningen

att mäta är engagemanget i sociala medier och där har aktiviteten ökat kraftigt, bland annat efter att Zara Larsson bloggat och podcastat om bostadsbristen. Hyresgästföreningen som under tre år har spenderat precis så mycket pengar på opinionsbildning har nu utvärderat det. Starka krafter arbetade för att blockera Kristofers valseger, de som nominerat honom kontaktades och bearbetades, ett försök till politisk smutstalskampanj inleddes där de varnade för kopplingar till Rättvisepartiet Socialisterna. Men den kan naturligtvis användas även vid andra sammanhang, till exempel vid SFI-undervisning, som information till ungdomar eller till nyanlända i våra bostadsområden, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen. Boken vänder sig i första hand till personer som ännu inte fått uppehållstillstånd. Vi har haft ett väldigt stort engagemang i sociala medier, men om det leder till att folk får ett större engagemang för bostadsfrågan är svårt att säga, säger Jens Lundberg. Boken är tänkt som en första vägledning till det svenska samhället och är en beskrivning av olika företeelser man behöver ha kunskap om som nyanländ i Sverige. Därefter talade representanter från en rad föreningar för Kristofer, Angered, Mölndal, Norra, Härryda och en rad enskillda ledamöter.

Sandeslätt lokala Hyresgästförening har några av regionens största medlemsmöten med uppemot 100 deltagare. På Västra Sveriges vårfullmäktige inför 150 närvarande, varav ett hundratal delegater, från 13 föreningar valdes Kristofer Lundberg till regionens ordförande med 60 procent av rösterna. Till valet av ordförande stod fem kandidater, Kristofer Lundberg ordförande i Angered, Martina Engholm ledamot i regionstyrelsen, Pia Fridström från förbundsstyrelsen, Anders Grund Härryda samt den sittande ordförande Bengt Svensson. Framförallt har visat på viljan till ett kollektivt ledarskap.

När kandidaterna på mötet skulle presentera sig drog Bengt tillbaka sin kandidatur för att förorda Martina. Kapitlet Bo i Sverige innehåller bland annat information om hyreslagen, hyresrätter, hur man söker lägenhet, viktigt att veta om hyreskontrakt och vad man ska tänka på om man bor i andra hand. Dessutom finns olika nyckelbegrepp och diskussionsfrågor översatta till en rad andra språk som albanska, engelska, georgiska, kurmanji, mongolska, persiska, ryska, serbiska, sorani, tigrinja, ukrainska, uzbekiska och lätt svenska. Årsmötet leddes av förbundsordförande Marie Linder. Målet med den treåriga kampanjen Bostadslyftet var att öka intresset för bostadsfrågan, inte bara bland politiker och allmänheten utan också bland anställda i organisationen. Kommunalisering, stopp på ombildningar och utförsäljning samt 0-alternativ vid renovering, exempel som kan användas inom shimano nordic cycle ab uppsala hela regionen. Valresultatet mottogs med jubel på lördagens årsmöte skrev Hyresgsätföreningens tidning Hem och Hyra som direktrapporterade från mötet och fortsatte Omröstningen talade sitt tydliga språk. Först ut var valberedningen Kristofer Lundberg har visat på god ledarskapsförmåga i sitt bostadspolitiska arbete inom Hyresgästföreningen och lyckats engagera en ny generation inom Hyresgästföreningen. I stället för kampanjer i stil med Bostadslyftet satsar Hyresgästföreningen på att vara ständigt närvarande, säger Jens Lundberg.

Jens Lundberg - Pressekreterare Top 12 Jens Lundberg profiles LinkedIn Start Hyresg stf reningen